expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Skål Hoplopissa

Kuvaan teille vähän tunnelmia yhdestä Sveitsin "Hoplopista" jossa käyn usein Lucan kanssa :)

- Äitejä on laidasta laitaan, toiset tulevat korkkareissa ja toiset verkkareissa. Hyvin huoliteltuja äidit kuitenkin ovat. Tunnelma hoplopissa on lämmin ja äidit kävelevät lastensa perässä merkkilaukut olalla heiluen. Yhdessä pöydässä istuu iloinen seurue. Joukkoon kuuluu muksuikäisiä ja ihan tavallisen näköisiä äitejä, jotka ovat tulleet viettää yhteistä aikaa lasten leikkiparatiisiin. Skååål!! Ja skumppalasit kilisevät. Hymyilen ja kävelen mietteliäänä ohi..joudun jo juosta, koska Luca on vikkelä ja tahtoo minut leikkikaverikseen.

Suomalaisena ihmettelin lyhyen hetken että miksi täällä tarjoillaan alkoholia. Miksi alkoholi pitää tunkee joka paikkaan?! Listalta löytyy viiniä ja kuplivaa. Onneksi ihmettelyni kesti vain hetken, koska tajusin että tässä maassa tämä on täysin mahdollista. Minulle tämä on täysin mahdollista. Monelle ystävälleni tämä olisin täsyin mahdollista. Yksi lasi riittää. Ihanaa että voi ottaa lasin viiniä jos siltä tuntuu ja silti olet hyvä äiti. Pidän sen luksuksen ennemmin Sveitsissä kuin Suomessa. Suomessa tämä ei toimisi, ei kannata ottaa edes mitään riskejä. En tiedä sallisiko Suomen laki sellaista, parempi ettei.

Olen sitä mieltä että suomalaiset eivät osaa nauttia alkoholia maltilla. Humalatilaa ei meidän kulttuurissa pidetä häpeällisenä. Sitä ennemmin ylistetään ja pidetään sosiaalisuuden merkkinä. Niin..tuppisuihin kun juotetaan vähän kirkasta nestettä, niin alkaahan se juttu luistamaan. Tämä niin väärä tapa juoda alkoholia (minun mielestäni) on hyvin yleinen ja tätä alkoholikultturia on vaikea lähteä muuttamaan.

Kerran minäkin otin lasin skumppaa siellä hoplopissa..halusin testata. Aika tylsää yksin. Mua ihan nauratti. En ehtinyt juomaan kun muutaman nopean huikan, koska Luca tarvitsi minua ja minäkin halusin leikkiä hänen kanssaan. Ymmärrän kuitenkin skumppaidean, jos leikkipaikkaan tullaan ystävän kanssa.

ps. Minä kuitenkin ennemmin otan Latten, hypin Juicy Couture verkkareissa ja jätän laukkuni kokonaan kotiin ettei tarvii heilutella sitä olalla samaan aikaan kun ryömii jossain tunneleissa ;).

Mukavaa perjantaita kaikille! Tänään testataan Ruoholahden SnadiStadi!
9 kommenttia:

 1. Hahaha...Vai Chanelit olalla keikkuen siellä Hoplopeissa mennään;) Onneksi sä osaat olla äiti, joka on aidosti mukana Lucan puuhissa. Siitä sulle pontsit<3

  VastaaPoista
 2. Natalie Portmanin tähdittämää elokuvaa katsellessa yritin miettiä, kuka onkaan niin onnekas, että muistuttaa häntä ja sinä tulit mieleen! Kaunotar! :)

  VastaaPoista
 3. Miten niin väärä tapa juoda alkoa? Eikö sun mielestä ulkomaalaiset jää muka mistään paitsi kun eivät ole koskaan humalassa?

  VastaaPoista
 4. No, huh huh tuo edellinen kommentti. Humalako on jotain, mitä pitäisi tavoitella? Itse olen varmaan sen verran "syntymähumalassa", ettei ole tarvinnut koskaan kännätä.
  Toisekseen lastenhoito ja alkoholi eivät mielestäni vaan sovi yhteen.
  Moralisoida en halua, mutta mielipiteeni sanon.
  Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
  t. Satu

  VastaaPoista
 5. Pakko kommentoida edellistä anonyymiä :D olet melkeimpä pelle & sinä et taida ymmärtää suomen kielistä kirjoitusta :) good luck

  VastaaPoista
 6. Vasta vähän aikaa oon blogiasi lukenut, mutta vaikuttaa ihan kivalta...erilaiselta kuin muut. :) Itse olen baarityöntekijä ja lähes jokakerta jos olen viihteellä niin työkaverit kummastelee kun en koskaan ota kuin "muutaman" (todellisuudessa jtn. alle 10 drinkkiä ja melko harvakseltaan edes otan, niin ei siitäkään syystä pysty hirveästi juomaan.) Omasta mielestäni otan sopivasti ja pystyn kontrolloimaan itseäni. Kyllä aikuisen ihmisen pitäisi päästä baarista ulos ihan pystyssä eikä kontaten. Se on kyllä jännä että pitäisi aina olla naamat jos ulos lähdet.. hahah. Musta on ainakin siistimpää käyttäytyä tyylikkäästi ja huolehtia itse itsestään, eikä olla riesana omalle seurueelle ympäri päissään, saati ravintolahenksulle! :)

  Kiva että siellä toimii kuplivien nauttiminen leikkipaikassakin!

  VastaaPoista
 7. Lasillisesta skumppaa/viiniä ei normi ihminen tule edes pieneen hiprakkaan, melkein sama kuin joisi pelkkää vettä. Suomessa alkoholin nauttiminen mielletään automaattisesti dokaamiseen, alkoholia juodaan vain humaltumistarkoituksessa. Jos nautit päivällä yhden pienen annoksen alkoholia, niin olet muiden mielestä alkoholisti. Ja jos sinulla on lapsia, niin olet tietenkin huono äiti ja heti lähtee ilmoitus lastensuojeluviranomaisille.

  Sen sijaan jos olet useita kymmeniä kiloja ylipainoinen ja syötät lapsillesi samaa epäterveellistä "paskaa" jolloin heitä kiusataan koulussa sairaalloisen ylipainon vuoksi, niin se on Suomessa ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä anonyymi 14.04 kanssa. Tämä lasten ylipaino ja epäterveelliset syömätavat lisääntyy huolettavasti suomessa. Miksi ei puututa näiden roskaruokia syöttävien vanhempien lasten kasvatukseen? He pilaavat monen lapsen elämän jo heti ennen kuin se edes on kunnolla alkanut.

   Poista
 8. jep, totally agreement, ettö suomessa otan lasin viiniä/skumppaa = perskännit, kotona vasta 2 päivän kuluttua.
  ei ihme että jotkut anonyymit vetävät tästä herneen nenään, kun se kuuluisa "yhdellä" käyminen jollain saattaa rajoittua vain ja ainoastaan siihen yhteen.
  t: töissä lounaalla yhden lasin viiniä nauttiva

  VastaaPoista