expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tiistai 25. helmikuuta 2014

Aamupäivän rutiini

Heräämme n 7.30 ja menemme sohvalle pötköttelemään Lucan kanssa. Katsomme Kaapoa 20 minuuttia ja sen jälkeen siirrymme keittiönpöydän ääreen syömään aamupuuroa. Minä juon kahvit, katsomme kuvakirjaa ja "puhumme" :) . Blogia aloittaessa 1,5 vuotta sitten, lupasin itselleni että vaikka olen äiti ja Luca tulee olemaan osa blogiani, niin en todellakaan puhuisi mistään kakkavaipoista. Teen tässä nyt poikkeuksen ja kerron että puuron jälkeen yleensä Luca tekee sen aamukakan ja sen jälkeen käydään aamupesulla ja suihkussa. Luca istuu suihkussa ja mä puen jumppavaatteet päälle.

Mieheni herää ja lähdemme useimmiten kaikki yhdessä aamukävelylle ja leikkimään. Eilen kävelimme noin 2,5 h ja jäimme venyttelemään vuoren päälle.

Kotiin palaamme lounaaksi jonka Luca syö (välillä mekin) 12 aikoihin ja sen jälkeen on päikkäreiden aika. Eilen tein sivusalaatin lihan lisäksi. Kuva näkyy alhaalla.

Luca nukkuu 3 tunnin päikkärit, sen ajan omistan itselleni, miehelleni ja minulle tai kodille :)

Sellainen aamupäivä meillä :)HELPPO SIVUSALAATTI:

-Sokeriherneitä
-tomaattia
-oliiveja
-rucola
-halloumi tai feta juustoa
-siemensekoitus
-cashewpähkinä (naturel)
-Provence yrttejä (kuivattuja)
-Salaattikastike minulla aina on oliiviöljy ja balsamico.10 kommenttia:

 1. Kai laitat poikasi potalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jaa..no potta meillä on kyllä ja sitä leikkimielisesti harjoitellaan välillä, mutta melkeinpä ammattilaisena voin sanoa että potan aika tulee kyllä. Lucan ikäisen ei vielä tarvitse osata tehdä tarpeensa pottaan :)

   Poista
  2. Joo, ei teillä Lucan suhteen ole potalle mikään kiire. Itse olen ajatellut, että lapsi kertoo kun on valmis ja kypsä pottailemaan tai pyttyilemään.:) Toiset aikaisemmin kuin toiset. Meillä molemmat oppivat kuivaksi 3v mennessä, omaan tahtiin kummatkin. Kaikki aikanaan, pottailut, itse syömiset, käveleminen, puhuminen ym. Mikä ihmeen kiire ihmisillä on kasvattaa lapsistaan liian aikaisin isoja?! Meillä on pojat saaneet olla lapsia pitkään ja ihan fiksuja nuoria miehiä niistä on kasvanut.:)

   Poista
  3. Nii joo, sehän onkin kauhean kivaa tehdä paskat housuun mahdollisimman pitkään. Ei potalle laittaminen aina tarkoita että yritetään opettaa lapsi kuivaksi vaan ajatellaan ehkä lapsen parasta - annetaan mahdollisuus tehdä tarpeensa muualle kuin ihoa vastaan vaippaan? Ootko ajatellut sitä, anonyymi?

   Poista
 2. Näytät aina hyvinvoivalta. Saanko kysyä monelta menet nukkumaan ja kuinka pitkillä unilla jaksat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 ..ja otan kehun iloisesti vastaan, koska kyllä välillä tuntuu että unta saisi olla enemmän. Keskimäärin nukun 7-8 tunnin yöunet..eli saisi olla pidemmät. Välillä iltasin väsyttää enemmän ja nukahdan sohvalle mieheni kainaloon kun katsomme jotain ohjelmaa. Minulla on tapana ottaa pienet päikkärit silloin kun Lucakin nukkuu :) Energiaa kuitenkin riittää..kuuntelen kuitenkin tarkasti omaa kehoani. Oma jaksaminen ja energisyys on kaiken A ja O hyvinvointiin. Jossain vaiheessa kroppa sanoo stoppii, sitä välttääkseen on hyvä pitää tasapaino unen, ruokailun, stressin, työn ja levon välillä.

   Joka iltainen "hemmottelu suihku" ja sen jälkeinen yövoiteen ja vartalovoiteen voitelu Lucan mentyä nukkumaan tuo minulle rauhan ja unen silmään :)

   xx

   Poista
 3. Vad härlig morgon/dagsrutin du har! Jag blir inspirerad :) xx, Anna

  VastaaPoista