expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tiistai 22. lokakuuta 2013

Välimeren herkkuja

Munakoiso on yksi lempi kasvejani ruoanlaitossa. Tykkään siitä niin paljon , että paistan usein pelkästään munakoisoa ja paprikaa oliiviöljyssä ja syön seoksen vaikka fetajusuton kanssa. Lisukkeena pieni pala leipää, jota dippaan kulhon pohjalle jääneeseen oliiviöljyyn. Tänään ostin kaupasta kaksi kananfilettä, munakoison, kesäkurpitsan, kermaviiliä ja hunajaa. Lämpimän ruoan ja kylmän kastikkeen lisäksi tein vielä salaatin.
 Muista suolata munakoisot ennen niiden paistamista. Munakoisi imee itseensä kaiken nesteen, joten sen vuoksi kannaattaa levittää ne ennen paistoa viipaloituna ja suolattun talouspaperille hetkeksi.
 Tuore vaalea patonki pieninä määrinä ei ole haitaksi, vaikka linjojen kanssa onkin tarkka. Alla olevaan salaattiin tulee kurkkua, tuorettaa pinaattia, fetaa, minitomaatteja, melonia, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä, kuivattua basilikaa ja salaattiyrttejä. Kastikkeeksi ikuinen suosikkini: oliiviöljyä ja balsamico.
 Ostin kaupasta maistiaiski pienen valmiin salaatin, jota minulle suositeltiin. Hyvä lounas noinkin vaan, sillä oli aika täyttävä.
 Siinä valmis munakoiso/kesäkurpitsa muhennos paahdettujen manteleiden kera. Tuota voi syödä lämpimänä ja kylmänäkin.
                                     Valmis lautanen, jossa kanafilee ja hunaja-kermaviilikastike.

5 kommenttia:

  1. ai hemmetti kun nayttaakin herkulliselta!!!
    kaytetaanko turkkilaisessa kettiossa paljon munakoisoa? Osaatko kokata paljon turkkilaisia perinneruokia tai vaikuttaako Turkki ylipaataan paljon sun ruoanlaittoon?

    Ja sit vika, tarkein kysymys, miten teet ton hunaja kermaviilikastikkeen?

    kiitti jos kehtaat vastata naihin kaikkiin <3

    VastaaPoista
  2. Alltså dina sallader ser alltid helt fantastiska ut,jag fattar inte hur du kommer på att göra sådana!jag äter sallad varje dag och blir alltid samma frisee-rucola-pinjenötter-feta-oliver....visserligen varierar jag med dressingarna och ibland sätter jag tom. kyckling med,haha,wau!!blir tröttsamt i längden!kan du sätta upp dina top 3 salladsresept?!här är en som prövar alla..
    -J

    VastaaPoista
  3. Hei, näyttää hyvältä ja varmaan maistuukin hyvältä mutta laittaisin tuoretta basilikaa. Kuivattu basilika ei mielestäni tuo sitä oikeaabasilikan makua niin hyvin esille kuin tuore.

    VastaaPoista
  4. Nam, ihania herkkuja!

    VastaaPoista
  5. Didulii olis tosiaan mahtavaa jos viitsisit kertoa miten tähän täydellisen näköisen aterian tulokseen pääsee.. Ainesten suhteet varsinkin, helpottaisi esim tuon kastikkeen tekemisessä yms. Kiitos kovasti jo setuktäeen <3

    Anastacia

    VastaaPoista