expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

torstai 22. elokuuta 2013

Mustikkapiirakkaa korkkareissa

Eilen innostuin leipomaan korkkareissa ja essussa. Rakastan leipomista, mutta hyvin liikkuvaisen elämämme vuoksi leipominen jää aina välillä tauolle. Suomessa käydessäni äitini teki mustikkapiirakkaa joka oli tosi hyvää. Halusin leipoa kotiin tullessani sitä miehellenikin (hän ei pidä pullista, mutta piirakoita hän kyllä syö). Oli ihana palata omaan keittiöön ja touhuta siinä. Välillä tykkään hääräillä korkkareissa..joskus yksin kotona voin imuroida korkkareissa. Siivoamisesta tulee kivempi fiilis ja rentouttaa :) tätä ei todellakaan tapahdu usein, mutta välillä. Käykää kaupan kautta ennen kun meette kotiin ja leipokaa tämä herkku piirakka. Kotiin tulee hyvä tuoksu ja muille tai vain itselleen makea mieli.  
Pohja: 125g voita, 1/2dl sokeria, kananmuna, 2,5 dl veh.jauho, 1 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria.  Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää jauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Painele voideltuun piirakkavuokaan. Lisää 3,5-4dl mustikoita pohjan päälle.
Täyte: 1purkki rahkaa, 1prk kermaviilii, 2 munaa,1/4 dl sokeria, vaniljasokeria. Yhdistä nämä aineet ja levitä tämä rahkaseos mustikoiden päälle.  UUNI 200 astetta noin 30 min alatasolla ja keskimmäisellä tasolla edelleen 5-10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti