expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Millainen kuluttaja olen?

"Yksi käy kirkossa, toinen oopperassa ja joku tanssahtelee joogatunnille. MINÄ ravitsen sieluani myös shoppailulla ja kaupoissa kierrellen.
Jos ajattelet hiilijalanjälkeä, niin uskon että ooppera, jooga tai vaikka uskonnollisuus aktiivisesti toteutettuna aiheuttaa ainakin välillisesti myös suuren hiilijalanjäljen. Elänkö, näenkö, sanonko vain tarpeellisen vai olenko jotain muutakin?? TOTTA VIEKÖÖN, en ole vain toteuttamassa hengissä pysymistä ja haluan että elämäni roihuaa ja palaa isolla liekillä, eikä lepsattavana tuikku kunttilänä miljoonien joukossa".   ( tuo on Mieheni vastaus, kun hän kuvaili minua)

Luin miehelleni kommentin jonka sain äsken ja siitä lähti idea postaa tämä juttu. Anonyymi lukija kyseli millainen kuluttaja olen, tarvitsenko kaikkea mitä ostan? "Ihmiselle riittää yksi laukku" periaatteella en mene. Silloin en myöskään ylläpitäisi tällaista blogia, jos en saisi tyydytystä vaatteista, laukuista, koruista, muotilehdistä, kauniista ihmisistä, ihmisten tyyleistä etc. Minulle ei siis riitä yksi laukku, eikä yhdet korkkarit. Siinä mieheni myös tukee minua, koska alusta asti hän on pitänyt minua parhaiten pukeutuvana naisena ja näkee intohimoni tähän asiaan. Hän myös tietää kuinka paljon osaan arvostaa kallisarvoisia tavaroitani. Kysyin mieheltäni, kun olin lukenut saamani kommentin hänelle että: "kerro kulta millainen vastaus kuvailisi minua?" Sieltä tuli sitten tuo yllä oleva komentti ;) Aika osuva! <3


14 kommenttia:

 1. Aivan totta :) Olen samaa mieltä.

  Puss, D <3

  VastaaPoista
 2. Ihmisiä on moneen junaan ja on suorastaan surullista että meidän hyvinvointivaltiossa on niitä naisia jotka tyytyy vähmepään kun voisitvat tyytyä enempään. Eli just niitä hipstereitä jotka kantaa samaa rinkkaa koko elämänsä...Kyllä köyhimmälläkin opiskelijalla tässä maassa on varaa ostaa se toinen ja vähän parempi laukku tai kenkäpari tai mikälie koru sitten onkaan.. asenteesta se on kiinni..haluaako vai valitseeko hemmotella itseään muulla tavalla? Naisillahan on yleisesti se maine että hamuavat laukkuja ja kenkiä yms. Ja olisihna se aivan järjettömän tylsää katsoa iteään jokapäivä täysin saman näköisenä o_O!? Maailmantaloushan pyörii myös osaltaan muotimaailman ja suunnittelijoiden tuotoksista ja naiset ovat siksi tärkeitä myös kuluttajan roolissa! Että kannatasi miettiä siitäkin näkökulmasta ensi kerralla kun kiekaisee kateuttaan.. Didem on mielettömän tyylikäs ilmestys ja siitä 50% (ainakin!) koostuu nimenomaan hänen tyylitajustaan ja vaihtelevuudestaan! Panostakaamme siis naiset jatkossakin kenkiin, laukkuihin ja vaikka eri värisiin nenäliinoihin, EI SE VÄÄRIN OLE!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin iloinen kun jaksatte ja haluatte kommentoida tänne. Se tuntuu hyvältä, oli kommentti sitten hyvää tai pahaa mieltä :) mutta kiitokset siis sinulle ja seuraavaksi taidan niistää mun tuoksunenäliinaani ;)
   xx

   Poista
 3. Ihanaa olla nainen ja vähän turhamainen. ;D

  VastaaPoista
 4. Tarkoitukseni ei ollut kritisoida kulutustasi negatiivisella tavalla. Kuluttaminen luo volyymia talouteen, aktiiviset kuluttajat ovat tärkeässä asemassa rahan liikkuvuutta ajatellen. Aktiivisella ja tietoisella kuluttajalla on kuitenkin valta tehdä valintoja. Tällaisten itselle tärkeiden valintojen ja syiden julkituominen on mielestäni tärkeää. Olen esimerkiksi huomannut, että sinulla on useita tekoturkiksia vaatteissasi, minusta tämä on hieno valinta. Syöt terveellisesti ja reseptisi inspiroivat muita (ainakin minua, ihania salaattivinkkejä esimerkiksi). Uskon siis että esimerkiksi kaupassakin teet aktiivisen kuluttajan valintoja, joista olisi mukava kuulla :) Jos siis mieluumin valitset tietystä syystä luomuruokaa tai vältät joitain tiettyjä tuotteita (itse olen pohtinut, että tofu on hyvää, mutta erittäin todennäköisesti tehty geenimanipuloidusta soijasta, kannattaako ostaa jne) niin jaa ihmeessä vinkkisi muillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa myös kritisoida, mutta en kokenut että olisit kritisoinut. Mitä liittyy turkiksiin, niin olet ymmärtänyt minut ainakin osittain väärin. Käytän tekoturkiksia koska ne ovat halvempia. Hyvin usein niitä käyttäessäni ihmiset kyselevät niiden alkuperää. Osa ilmeisesti haluaa vain tietää onko ne olleet kalliita. Osalla on mielessä eläintenoikeusasia. Olen molemmille vastannut iloisesti että nämä ovat tekoturkiksia. Ihmiset ovat varmasti montaa mieltä vastauksistani :). Eli olen vähän höpsö, enkä niinkään perillä kaikista vääryyksistä, mutta jos minulla olisi aitoja turkiksia, saattaisin tuittupäänä kantaa niitä ihan ylpeänä.

   Luomuaatteet ovat tulleet enemmänkin mieheni puolelta, hän on perillä kaikesta :) mutta minä olen hänen mukanaan myös innostunut aiheesta ja Sveitsistähän saa erittäin hyvin luomua.
   Se mikä taas on tullut minulta ja tarttunut mieheenikin on se että kotoa pitää aina löytyä hedelmiä ja pähkinöitä. Olen napostelun suurkuluttaja. Käyn melkein päivittäin kaupassa. Ehkä kehitän jonkun terveyteen ja ruokaan liittyvän postauksen :)

   Halit

   Poista
 5. Pakko vain sanoa tähän (lähinnä anonyymi 1:lle), että vaikkei nainen shoppailisikaan paljoa ei se silti tarkoita vähempään tyytymistä. Itse rakastan matkustelua, ruuan laittoa ja kulttuuria, jolloin olen valinnut panostavani niihin enemmän kuin vaatekaappiini, ainakin näin vielä opiskelijana ollessa. ;)En kuitenkaan mielestäni ole epätyylikäs enkä myöskään jumittaudu samaan lookiin; asusteilla samaa paitaa voi käyttää useamminkin. :) minulle hemmottelu on kasvohoito, lasi hyvää viiniä tai pitkä kävely raittiissa ilmassa, ja kaiken voin tehdä samoissa lököhousuissa.

  Samaa mieltä Didemin tyylitajusta; se toinen 50% tulee minusta hänen asenteestaan ja persoonastaan!

  Ihmisenä olen aika lailla vastakohtasi Didem, joten en voisi elää elämääsi, mutta ihailen sinua silti koska olet juuri sinä ja elät täysillä omaa eläämääsi :) Ihanaa kevättä sinne Sveitsiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä mielipiteitä ja kommentteja tullut. Kiitos paljon!

   Samoin, keväänodotuksia sinullekkin.

   pusut ja halit

   Poista
 6. Sinä Didem et ole yksi miljoonista tuikuista, vaan ainutlaatuinen ja uniikki. Jatka samaan mallin ja nauti elämästä. Olemmehan me täällä vain kerran:) Kauneutesi koostuu itsevarmuudestasi ja miten kannat vaatteitasi ja tietysti myös ulkonäöstäsi. Tänä päivänä on aika harvinaista nähdä noin kaunista naista, jolla ei ole feikki ripsiä, hiuksia, kynsiä tai rintoja. Mukavaa viikkoa sinne sveitsiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS <3

   Aurinkoista viikkoa sinullekkin, missä oletkaan :)

   Poista
 7. Anonyymi 3. Kiitos palautteestasi, se oli asiallinen ja samaistun sinuun siinä. Halusin kuitenkin tarkentaa tarkoitustani "tyytyy vähmepään kun voisitvat tyytyä enempään" - jolla viittasin Didemin alkuperäiseen postaukseen jossa hän kertoi ettei tyydy pelkästään yksiin asusteisiin..
  On nimittäin niitä naisia jotka sinnittelevät yksillä kappaleilla (esim. laukulla) ja kritisoivat sitten mutia joilla on mehevämäät vaatetus varastot. Min myönnän että ymmärsin ehkä himena negatiivisena sen kommentoijan kysymyksen joka oli Didemille alun perin osoitettu hänen kulutustaan koskien. Hyvä että siihenkin tuli selvennys ja kaikki ollaan täällä positiivisin mielin kannustamassa Didemin valintoja aj elämäntyyliä.:) Missään nimessä en tarkoittanut että pitää olla paljon asusteita vaan nimenomaan kukin valitsee mihin panostaa ja miten hemmoittelee itseään mutta pääasia ettei kritisoi sitten niitä jotka tekee muunlaisia valintoja. ;) Hyvää tulevaa viikonloppua kaikille!
  Yst, Anonyymi 1

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä, ei minullekkaan riittäisi yksi laukku, kyllä niitä pitää olla enemmän ihan erilaisia tilaisuuksiakin varten ei esim. pikkulaukku riitä matkalle ja aina ei taas jaksa raahata isoa laukku vaikka juhliin..
  Mun mielestä on ihan ok hommata muotijuttuja, kunhan ei heitä niitä vanhoja roskiin vaan myy vaikka eteenpäin tai lahjottaa pois

  VastaaPoista