expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tiistai 20. marraskuuta 2012

Army of generation - Mert Otsamo

Rakkaat lukijat, tällä tytöllä on huikea vloppu takana. Lähdin vlopuksi Suomeen ystäväni Stephanien (Stefun) luokse. Ohjelmassa oli Mert Otsamon Army of generation näytös Wanhalla ja Kaija Koon Helsinki keikka. Aivan ihanaa! Tietenkin tähän päälle vielä rupattelut, parisuhdekiemurat, ihmisten kritisointi ja todella syvälliset pohdinnat maailmanrauhasta..hehe..(joo, maailmanrauha pohdiskelut oli vähän liioittelua). Stefun kanssa keskustelu ja pohdinta sijoittuu enemmän mikrotasolle :) Molemmilla niin paljon draamaa elämässä!! 

Well, näytös oli aivan fantastinen. Ihan täysin Mertin näköinen. Jos kolmella sanalla pitäisi kuvailla niin: Voimakas, ylpeä ja dramaattinen. Se että vieraat olivat satsanneet omiin asusteisiin loi vielä paremman tunnelman. Muut nautti ilmaisesta kuohuvasta, meille kelpasi ainoastaan oma pullo. Tällaista settiä pitäisi olla enemmän Suomessa. Onneksi meillä on kuitenkin heitä, jotka ymmärtävät tyylin päälle. Heitä saisi olla enemmän. En tajua miksi monet suomalaiset suunnittelijat tekevät niin järkyttäviä luomuksia. Tylsät marimekko tyyliset figuuri kaapu jätesäkit nousee tässä maassa pinnalle. En pidä lainkaan! Tämän vlopun aikan kun katsoin ikäisteni pukeutumista ja kadulla kävelijöitä näin liian tylsiä tai sitten liian mauttomia. Suomalaisten pukeutumisesta puuttuu se juju. 

Kuvat on Iphonella otettu, niin anteeksi tämä kuvanlaatu. Nauttikaa ja huomenna kun lähdette kouluun, töihin tai vaan ystävän kanssa lounaalle niin lisätkää joku spesiaali yksityiskohta joka sopii sen päiväiseen tyyliinne. Joskus vaihdan vaan kännykän takakuorta jos tyyli on enemmän glamour ja haluan sen henkisen kuoren ;) 


                   
*and US*


6 kommenttia:

 1. Inhottavan ylimielistä sanoa noin, että suomalaiset eivät osaa pukeutua. Muotitietoinen ihminen ymmärtää muitten tyylien päälle, eikä hauku erilaista kun itse on. Mielestäni tämä juttu, että suomalaisilla ei ole tyylitajua, alkaa olla hiukan out. Suomalaiset eivät ole nykyään sitä tuulipukukansaa, vaan hyvännäköistä ja hyvin pukeutuvaa kansaa. Olemme myös erittäin tietoisia muodista. Mert Otsamo on hieno suunnittelija, mutta hänen luomuksistaan myös huomaa esim Alexander McQueen vaikutteita, ja se ei ole kovin epätavallista tänään. Ivana Helsinki, Marimekko ja Nanso edustaa sitä suomalaista designia, ja esim just Marimekko on ihan uniikki vaatemerkki. Kukaan muu ei tehnyt samanlaisia vaatteita ennen, nykyään tekee, katsokaa vaikka Victoria Beckhamin ensimmäinen mallisto, ja se edustaa monta erilaista tyyliä. Vaan siksi että se ei muistuta Mert Otsamon mallistoa, se ei ole huono asia! Muutenkin olisi ehkä hyvä jos sinä muotietoinen olisit enemmän tietoinen muodista. Katsoisit vaikka läpi Marimekon ja muitten suomalaisten designereitten uudet mallistot ja näkisit että siellä on muutakin kun niitä kaapuja. Ja ne kaaputhan on hyviä, mieti isompia ihmisiä jotka ei pysty pukeutumaan Otsamon istuviim vaatteisiin. Faktat ensin. Blogisi on muuten hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ole ylimielistä, vaan mielipide. Ymmärrän että kuulostaa ylimieliseltä ja tiesin sen kirjoittaessani, mutta kun ei ole mitään oikeeta tai väärää. Arvostan ihmisten tyylejä ja on hienoa että meitä on moneen lähtöön, mutta olen sitä mieltä että monella ei ole sitä tyyliä lainkaan ja kun kävelen kadulla niin katson ihmisiä. Useimmiten törmään heihin jotka ei hetkauta ollenkaan, sit löytyy niitä jotka ovat yrittäneet ja epäonnistuneet täysin ja murto-osa osaa sen. Tämä varmaan kuulostaa vielä ylimielisemmältä, mutta sanon sen silti: esim Zürichissa upeasti pukeutuvia naisia (vanhempia hienoja naisia ja nuoria tyttöjä) verrattuna Helsingin meininkiin on aivan eri luokkaa. Kun vertaa vaikkapa ylä-aste/lukio ikäisiä nuoria täällä ja Suomessa, niin ero on mykistävä. Esim tällä sivulla http://www.hel-looks.com/ on silmäänpistäviä/näyttäviä pukeutujia. Näiden ihmisten löytämiseen Helsingissä on mennyt varmaan aika paljon aikaa, kun taas täällä niitä on jokatoinen. Vaikka moni heistä ei edes ole minun tyylisiä niin niissä on silti jokin juju,joka miellyttää silmää. Itselläni on aika kapea tyyli, mutta erilaiset ja erikoisemmat yhdistelmät on silmänruokaa. Kiitos kritiikeistä ja kehuista ;)

   Poista
  2. hahah..katselin just uusimmat kuvat sieltä mainitsemastani sivulta. Alkoi naurattaa, mutta oli siellä joitakin mieleenpainuvia :)

   Poista
 2. tuolla hel-look sivulla, ihmisten noi tyylit on jokseenki kaikki samanlaisia, vaikka kuitenkin erilaisia...

  VastaaPoista
 3. Hölmöä verrata Helsingin ja Zürichin pukeutumista. Hieman eri tulotason ja taustan ihmisistä puhutaan. Toinen on vauras ja historialtaan neutraali maa ja toinen on ..Suomi.

  Kaikkien poikaystävät eivät ostele rajattomasti vaatteita niin tämäkin rajoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näkemykesi on mielenkiintoinen..mielestäsi tulotaso ja pukeutuminen kuuluvat yhteen. Olen täysin eri mieltä! Ihmiset luulee että rahalla hankitaan hyvä tyyli. Ensinnäkin mä itse teen parhaimmat vaatebongaukseni zarasta,H&mstä tai ginasta..paljon siistimmät kuteet löytää ihan normikaupoista. Laukut sen sijaan saavat olla kalliita. Se kuinka usein haluaa uusia kledjuja ostella niin on kaikkien oma asia, mutta sillä ei ole mitään merkitystä kuinka ihminen pukeutuu. Suomea ja Sveitsiä voi yhtä hyvin verrata kuin vaikkapa Suomea ja Ruotsia. Kyse ei ole tuloista. Kulttuuri voi sen sijaan olla eri ja vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen ja pukeutumiseen. Yleisellä tasolla sveitsiläiset pukeutuu suomalaisia paremmin..ja tässä mielipiteessäni olen vain rehellinen.

   Se mikä monta kertaa hämää mua, on kuin ihmiset ajattelee että rahalla ostetaan hyvä tyyli. No, No, No...valitettavasti heitäkin näkee aivan liian usein, joilla on kaikki vimpan päälle D&G ja Vercacen setit miksattuna päällä ja näyttää ihan järkyttäviltä harakanpesiltä.

   Pelisilmää ostoihin ja parhaimmillaan pääset aika halvalla ;)

   Mukavaa päivää!

   Poista